انجنیری

پیشرفت تحقیقات با کیفیت بالا، ضروری برای ایجاد جایگاه موفق در دنیای آکادمیک است


معرفی رشته انجنیری

الف- انجنیری سیول (Civil Engineering): انجنیری سیول یكی از رشته¬های پر اهمیت و جذاب در مجموعه رشته¬های کانکور است كه داوطلبان بیشتر در صدد انتخاب و دست یابی به ان است. پیشرفت سریع جوامع ، نیازهای روز افزون آنها به انجام طرحهای مختلف برای ساخت و ساز، توسعه علوم مختلف، زیرساختها(سرک، بندهای آب وبرق، خط ریل، میدان های هوای، تونل ها)، فعالیت های  پرسود بخش مسکن اهمیت و ضرورت این رشته تحصیلی را بیش از پیش برجسته میسازد.

مهار قهر طبیعت و کاهش خطرات ناشی از ان، مثل سیلاب، زلزله و طوفانهای وحشتناک، هدیه¬هایی هستند که به همکاری متخصصین انجنیری سیول برای جامعه امروزی اعطا شده است.

 

 

آینده شغلی در انجنیری سیول Civil Engineer

 

بدون شک انجنیری سیول همواره جزء  رشته ها¬ي اول مورد علاقه¬ي متقاضیان تحصیلات عالی میباشد. این علاقه مندی از ويژگي هاي منحصر به فرد اين رشته¬ي تحصيلي حکايت مي¬کند. مهم ترين اين ويژگي¬های این راشته را می توان چنین برشمرد:

نياز به ساخت وساز در بخش¬هاي مختلف کشور

جذب مناسب و سريع در بازار کار و اینده شغلی مطمئن

تنوع بسيار زياد کارهاي مرتبط به رشته تحصيلي انجنیری سیول و در نتيجه جذب افراد با سلايق متفاوت

تجربي بودن بسياري از مشاغل مرتبط با اين رشته تحصيلي

عيني بودن بسياري از مطالب درسي و وجود واحدهاي عملي متنوع

 

 

ب-انجنیری برق

امروزه  برق و وسایل برقی جزء جدا ناپذیر زندگی انسانهاست، تا انجا که در جوامع صنعتی زندگي بدون این دو غير ممكن شده است.  به همان اندازه که نیاز انسانها به برق و وسایل برقی افزایش یافته است، میزان نیاز به نیروی انسانی متخصص در بخش برق نیز افزیش یافته است.

اینده شغلی رشته برق

گر چه رشته برق به بخشهای مختلف تقسم گردیده است كه محصلین حداكثر در يك زمينه تخصص مي يابد اما برنامه هاي آموزشي  در پوهنتون رابعه بلخی طوري تدوين شده كه محصل را براي كار در یک ساحه وسیع اماده نماید.

 بازار كار رشته برق وسعتي به اندازه تمام وسایل برقی دارد. شناخت، نحوه ی عملكرد و چگونگي نگهداري، بهره برداري، تجزيه و تحليل و طراحي سيستم هاي مخابراتي، مكانيزم بلندگوها، ارتباطات تلفني بين شهرها و کشورها، فايبرنوري، ارتباطات موبايل، ارتباطات راديويي، محاسبه مكان هاي مناسب براي نصب تقويت كننده، خطوط انتقالي، امواج مايكروويو، آنتن، دستگاه هاي فرستنده و گيرنده، چگونگي پردازش و بازيابي امواج و سيگنال هاي دريافتي، اينترنت انتقال دیتا ها، ارتباطات ماهواره اي و ساخت رادارها، اصول رادار و رديابي كليه امور مربوط به خطوط انتقال برق، عايق كاري، فشار ولتاژ،ارتفاع دكل، ترازيستورها، آشنايي با روش هاي توزيع و پخش جريان در يك كارخانه، ساختمان يا يك شهر در گرايش الكترونيك.